Modeontwerpster Toos Franken opent atelier en showroom in Balen

toos frankenDe Kempense modeontwerpster Toos Franken zet een volgende stap in haar carrière. Op 17 augustus opent ze een atelier met showroom in Balen. “Dit betekent een nieuwe, frisse start”, zegt ze.

“Tot dusver werkte ik thuis in de living”, doet Toos Franken het verhaal. “Mijn zus en schoonbroer kochten onlangs een huis in Balen en ik huur nu de benedenverdieping, waar ik mijn atelier heb ondergebracht en waar ik ook mijn collectie zal verkopen.” Vanaf half september is de winkel elke vrijdag open en elke eerste zaterdag van de maand. “Op die manier kan ik dat het beste inpassen in de rest van mijn werk. Ook blijft iedereen welkom op afspraak.”

Strategie op punt
De 27-jarige ontwerpster studeerde aan de modeacademie van Antwerpen, ging werken in de ateliers van Ann Demeulemeester en Haider Ackermann, volgde een opleiding patroontekenaar en lanceerde 3 jaar geleden een eigen collectie. De komst van een baby vorig jaar deed haar even temporiseren. “Nu kan ik er weer voluit voor gaan”, zegt ze. “Ik werk sinds kort samen met een brand manager met wie ik de strategie op punt stel en herorganiseer. De opening van het atelier kadert hierin. Momenteel wordt mijn collectie verkocht in 1 verkooppunt in Den Bosch, maar tussen nu en 2 jaar wil ik meerdere verkooppunten in België en Nederland.”

Toos Franken benadrukt dat het niet eenvoudig is als jonge ontwerper. “Je moet dat vooral doen met veel passie. Ik maak 1 grote collectie per jaar, waarvan een paar stuks in november als teaser uitkomen, en de rest in februari. Budgettair is meer niet mogelijk.”

In haar showroom verkoopt ze haar volledige collectie dameskleding, die bestaat uit een 40-tal stuks. Op de openingsdag 17 augustus is iedereen welkom tussen 19 en 22 uur om vrijblijvend te komen kennismaken. Het atelier bevindt zich aan de Steegstraat 18 in Balen.