Mobiele wijnbar krijgt vuurdoop

mobiele wijnbar saluteTijdens de jaarmarkt in Vorselaar zaterdag krijgt de nieuwe Mobiele Wijnbar Salute zijn vuurdoop. Initiatiefnemers zijn Wim Sas van wijnhandel Wijnkennis uit Lille en Jurgen Thys, een voormalige leerling van Sas. Met Salute willen ze naar feestjes en evenementen.

Wim Sas is een gerenommeerd wijnkenner en –publicist die ook les geeft in wijnkennis. De erkende Sommelier Conseil etaleert zijn kennis ook op zijn website www.wijnkennis.be, meteen ook de naam van zijn zaak. “Ik heb twee jaar les gevolgd wij Wim en nadien nog een vervolmakingscursus Italiaanse wijnen”, vertelt Jurgen Thys, die in het dagelijks leven in het onderwijs werkt. “Ik vertelde Wim over mijn idee om een oude wagen op te knappen en om te bouwen tot mobiele wijnbar en hij was meteen enthousiast.”

Ambulancewagen
De twee kochten een Ford Köln van 1955 die nog ooit dienst deed als ambulancewagen van het Belgisch leger en verbouwden die. “We hebben eerst gezorgd dat de wagen technisch in orde is. Nu kunnen we ermee naar buiten treden.” Het duo wil ermee naar evenementen, recepties en andere feestelijke aangelegenheden. De wijnen die worden geschonken, bepaalt de klant. “Is het een Spaanse avond, dan brengen we cava en Spaanse wijnen mee, biologische wijnen wanneer het thema duurzaam is.”

Of er intussen al niet voldoende food- en drankentrucks rondrijden? “Niet het concept zoals wij het voor ogen hebben. Mobiele bars en tapwagens zijn er inderdaad heel wat maar wat wij brengen, is niet zo bekend”, benadrukt Jurgen Thys, die ook de boekingen voor zijn rekening neemt.

Wie als eerste wil kennismaken met de Mobiele Wijnbar Salute, spoedt zich naar de jaarmarkt van Vorselaar, die zaterdag plaatsvindt tussen 17 en 22 uur.