MMS kon hoofd toch niet boven water houden

MMSHet bedrijf Multi Media Services op Moerbroek in Herenthout is woensdag door de rechtbank van koophandel in Turnhout failliet verklaard.

Multi Media Services (MMS) op het industrieterrein Moerbroek in Herenthout heeft het hoofd dan toch niet boven water kunnen houden. De bedrijfsleiding heeft de boeken neergelegd waarna de rechtbank van koophandel woensdag het faillissement heeft uitgesproken.

MMS, een groothandel in dvd’s, cd’s en games, zit al sinds eind vorig jaar in slechte papieren. De verkoop van cd’s en dvd’s zit al maanden in dalende lijn. Ook door het faillissement van de cd-keten Free Record Shop in november van vorig jaar was een belangrijke afzetmarkt weggevallen. De rechtbank kende het bedrijf in het najaar van 2013 een WCO toe, waardoor het bedrijf tot maart van dit jaar beschermd was tegen schuldeisers.

De zaakvoerders wilden orde op zaken stellen en eventueel twintig tot dertig werknemers laten afvloeien. Maar er volgde nog een zogenaamde WCO-3 procedure, waarbij het de bedoeling was om een overnemer te vinden. De gesprekken met een kandidaat-overnemer zijn afgesprongen waardoor een faillissement onafwendbaar was.

Het faillissement van MMS is te wijten aan de marktomstandigheden. De sector van de dvd’s, cd’s en games staat zwaar onder druk.

Meesters Noël Devos, Geert Naulaerts, Katleen Corsus en Patrick De Ferm zijn de curatoren.