Mmarkt, het bedrijf van Cor Wintermans in Retie, is al 20 jaar gespecialiseerd in de verkoop van machines voor metaalbewerking. Recent voegde hij 2 nieuwe productlijnen toe: machines voor bouw-, tuin- en straatwerk en tuingereedschap. “De focus blijft dezelfde en dat is de invoer van betaalbare kwaliteit uit China”, zegt de zaakvoerder.

“Ik was de eerste in België die vanuit China metaalbewerkingsmachines invoerde”, weet Cor Wintermans. “Het doel was om bedrijven hier goedkope machines met een korte afschrijvingsperiode aan te bieden en op die manier productie in België te houden, weliswaar met machines uit China.”

Het bedrijf was aanvankelijk in Kasterlee gevestigd en verhuisde in 2014 naar Retie. Klanten zitten voornamelijk in België en worden rechtstreeks beleverd, om tussenpersonen en dus extra marges uit te sluiten. “Mijn leveranciers in China bouwen intussen ook volledig custom made machines”, aldus nog de zaakvoerder.

Een eerste diversificatie van de activiteiten gebeurde via de invoer vanuit China van elektrische mountainbikes (Fatbike). En nu zijn er 2 nieuwe merken die aan het assortiment worden toegevoegd: Lumag Germany en Greenworks Tools.

Volgende stap
“Machines en motors zijn mijn passie en dit is een volgende stap in de groei van het bedrijf”, legt Cor Wintermans uit. “De hakselaars, veegmachines, trilplaten, enz. van Lumag Germany worden in Europa geconcipieerd en in China geproduceerd. Greenworks Tools heeft in China 4.000 mensen aan het werk, onder wie 300 mensen in R&D. Ze maken het meest uitgebreide gamma accu tuinmachines voor zowel particulieren als professionals.”

Voor beide merken heeft Mmarkt de exclusiviteit voor de Kempen. Over een maand opent het bedrijf een demoruimte waar het de toestellen in werking kan tonen.