MIVAS heeft nieuw gebouw in gebruik genomen

MIVAS 1MIVAS uit Lier heeft de nieuwbouw, die aansluit op de bestaande MIVAS1-vestiging langs Plaslaar, officieel in gebruik genomen. “De totale oppervlakte van dit gebouw bedraagt nu 23.900 vierkante meter, waarvan de nieuwbouw 12.700 vierkante meter inneemt. Dankzij deze uitbreiding tellen we nu tien extra loskades, vierduizend extra plaatsen om paletten te plaatsen, een nieuw bedrijfsrestaurant en bijkomende kleedkamers en vergaderlokalen. In totaal beschikken we hier nu over 7700 paletplaatsen”, vertelt gedelegeerd bestuurder Leo Mertens. De nieuwbouw is goed voor een investering van 7,2 miljoen euro. Daartegenover staat een subsidie van 920 000 euro.

MIVAS zorgt voor de professionele integratie van personen met een arbeidshandicap. “Verpakking is onze specialiteit. We zorgen voor arbeidsintensieve activiteiten, waarvan de complexiteit kan worden opgesplitst in overzichtelijke handelingen”, zegt Leo Mertens. Het bedrijf telt zevenhonderd werknemers en heeft ook nog een tweede vestiging in Lier en een vestiging in Rumst.

Het bedrijf viert dit jaar ook zijn 45ste verjaardag. Het bedrijf speelt in de Lierse regio sinds 1968 een voorname rol op het gebied van de professionele integratie van personen met een arbeidshandicap. De eerste werkingsjaren speelden zich af in Den Bril, in de schaduw van de St.-Gumarustoren. In 1977 werd de toenmalige ‘nieuwbouw’ in gebruik genomen aan Plaslaar, momenteel onderdeel van bedrijventerrein Duwijck.