Het werd wel geen overwinning voor Miko, de koffieservice- en kunststofverpakkingenspecialist uit Turnhout, maar toch een mooie trofee als genomineerde voor de Family Business Award of Excellence 2017. Miko was 1 van de 3 genomineerden voor deze award, die voor de 4de keer werd uitgereikt door Ernst & Young, FBN Belgium en Guberna.

De jury stond onder voorzitterschap van voormalig VOKA-voorzitter Luc De Bruyckere en bestond verder uit Matthieu Boone (bestuurder van vennootschappen), Christ’l Joris (voorzitter van de raad van bestuur van Etap), Catherine Noel (lid van de raad van bestuur van NMC) en Guido Vanherpe (CEO van La Lorraine Bakery Group en laureaat van vorig jaar).

Vandersanden Group, het grootste baksteen producerende familiebedrijf in Europa, werd de laureaat van de Family Business Award of Excellence 2017. Naast Miko was ook Alcopa genomineerd.

Cement van samenleving
Patrick Rottiers, CEO EY België: Met de Family Business Award of Excellence willen we de familiebedrijven in ons land lauweren want familiebedrijven vormen de motor van onze economie, ze vormen het cement van onze samenleving, ze zorgen voor de nodige continuïteit en werkgelegenheid. Alcopa, Miko en Vandersanden Group zijn alle prachtige voorbeelden van duurzaam familiaal ondernemerschap die we moeten koesteren.”

“Het doet enorm plezier dat ons deze eer te beurt is gevallen en dat onze inzet om van Miko een warm familiaal en groeiend bedrijf te maken met deze prestigieuze trofee wordt bekroond”, aldus Frans Van Tilborg, CEO van de Miko-groep.