mikoHet Turnhoutse Miko is 100% eigenaar geworden van de Zweedse koffieleverancier Smiling Faces. De onderneming telt 39 medewerkers en realiseert een omzet van ruim 9 miljoen euro. De overname kadert in de ‘Scandinavië-strategie’ van Miko.

Smiling Faces AB heeft zijn hoofdzetel in Stockholm en focust op het leveren van koffieservice oplossingen voor grote en middelgrote klanten in het marktsegment ‘office coffee service’. De onderneming plaatst bij klanten kleine en middelgrote koffie- en vendingtoestellen in leasing en neemt ook de technische ondersteuning voor haar rekening. Tegelijk zorgt het bedrijf voor de levering van alle nodige ingrediënten. Naast koffie heeft Smiling Faces een aanbod voor het leveren van drinkwatersystemen, alsook van gezonde tussendoortjes in het segment ‘Fruit by Smiling Faces’.

De koffieservice divisie van de Miko-groep nam 3 jaar geleden de beslissing om haar strategische focus te richten op Scandinavië gezien de sterke koffiecultuur daar en de economische sterkte van deze landen. Sinds die beslissing volgden eerder acquisities in Denemarken (Kopenhagen), Noorwegen (Oslo) en Zweden (Göteborg).

Synergieën
Frans Van Tilborg (CEO Miko-groep): “Wij zijn vandaag trots te kunnen aankondigen dat we het team van Smiling Faces mogen verwelkomen in onze groep en zo onze aanwezigheid in Scandinavië verder kunnen versterken. Voor wat Zweden betreft, hadden wij via onze dochtervennootschap Kaffekompaniet AB al een sterke basis in Göteborg en Malmö. Tot dusver bleef de Stockholm-regio nog relatief onontgonnen gebied. Door het verwelkomen van Smiling Faces binnen onze groep zetten we nu ook deze regio op de kaart voor Miko. Daarnaast zullen er ongetwijfeld synergieën gerealiseerd kunnen worden tussen onze twee Zweedse dochters.”