Op 15 juni begint voor Gert Verstraelen uit Arendonk een groot avontuur. Die dag vertrekt hij met de fiets vanuit UZ Gasthuisberg in Leuven richting de Mont Ventoux. Geen evidentie, want de manager bij MikoPac uit Turnhout kreeg een nieuwe nier getransplanteerd.

Gert Verstraelen kreeg op 40-jarige leeftijd de diagnose van nierfalen en moest al snel overgaan tot dialyse. Na een wachttijd van 2 jaar kreeg hij in 2016 een nieuwe nier getransplanteerd. Na een revalidatie van enkele maanden kon Gert weer aan het werk. Sindsdien is hij lid en promotor van Transplantoux, een fonds dat steun biedt aan getransplanteerden, sensibiliseert en aanmoedigt om gezond te bewegen en te sporten.

Orgaandonatie onder de aandacht
“Transplantoux viert dit jaar zijn 10-jarig bestaan”, vertelt hij. “Voor deze speciale gelegenheid organiseren ze een 7-daagse fietsreis vanuit België naar de Mont Ventoux met als kers op de taart de beklimming van de berg op 23 juni. Ik neem deel samen met 10 getransplanteerden en we kunnen rekenen op begeleiding.”

Zijn werkgever steunt de organisatie door het ontbijt bij het vertrek mee te sponsoren. In 2016 deed het personeel van Miko Koffie en MikoPac al eens zijn duit in het zakje door hun fietsvergoeding van 4 weken te schenken aan onder meer Transplantoux.

“Ik ben zeer gemotiveerd om aan de fietstocht en beklimming deel te nemen”, aldus nog Gert Verstraelen. “Ik wil orgaandonatie onder de aandacht brengen van het grote publiek. De sensibilisering hier rond is zeer belangrijk omdat ieder van ons hiermee kan worden geconfronteerd.”