Koffie- en kunststoffenproducent Miko uit Turnhout is 1 van de 3 genomineerden voor de titel van Eeuweling van het jaar. De laureaat wordt op 8 februari bekendgemaakt tijdens de 3de editie van de Family Business Happening van de Voka’s Mechelen-Kempen en Antwerpen-Waasland.

Plaats van afspraak voor de Family Business Happening is het familiebedrijf Dox Interieur Concepten in Lier. Voor de bijeenkomt schreef een 70-tal familiebedrijven uit de provincie Antwerpen zich in. Zij maken niet alleen kennis met het gastbedrijf, dat intussen Met Inge Nuyens door de 5de generatie wordt geleid. Ze gaan ook in overleg met 3 familiebedrijven die minstens 100 jaar bestaan: de Mechelse brouwerij Het Anker, Miko uit Turnhout en het Antwerpse Stoopen & Meeûs, dat kleurstoffen en pigmenten verhandelt. Het zijn de deelnemers aan het event die mee bepalen wie van deze 3 bedrijven de award van Eeuweling van het jaar mee naar huis mag nemen.

Beste balans
“Deze prijs gaat naar het familiebedrijf met een geschiedenis van meer dan 100 jaar dat er het best in slaagt om te balanceren tussen innovatie en traditie, over de generaties heen”, legt projectadviseur Stefan Van Ouytsel uit. Op dezelfde dag wordt ook de award van Familiebedrijf van het jaar uitgereikt. Die is weggelegd voor een familiebedrijf dat het afgelopen jaar opmerkelijke stappen voorwaarts zette naar een duurzame overdracht op de volgende generatie.