Mike en Michal zoeken het hogerop

Mike Celis (links) en Michal Teunkens.

Mike Celis (links) en Michal Teunkens.

Mike Celis, zaakvoerder van CT Paramedics in Grobbendonk, en Michal Teunkens van Mighty Monday uit Mol hebben grootse plannen. Samen met 13 andere ondernemers beklimmen ze tussen 15 en 26 januari 2016 de Cotopaxi in Ecuador, de hoogte actieve vulkaan ter wereld. Met de beklimming willen ze fondsen werven voor de plaatselijke quinoaboeren.

“Die lokale quinoatelers hebben het moeilijk om een gezonde onderneming uit te bouwen”, vertellen de twee. “Ze werken dagelijks met het quinoagewas op meer dan 3.000 meter hoogte, maar het ontbreekt hen aan kwaliteitsvolle middelen en technieken om volledig op eigen benen te staan. Coprobich is een lokale organisatie die zich richt op het doorbreken van deze barrières. Met financiële en technische steun van Trias brengt het ondernemers in de Andes samen om hen te voorzien van opleidingen, praktische tips, toegang tot markten en middelen.”

Samenwerking
Trias is een Vlaamse ontwikkelingsorganisatie die zich inzet voor het verhogen van de bestaanszekerheid en het welzijn van familiale landbouwers en kleinschalige ondernemers door het ondersteunen van hun ledenorganisaties. Daarnaast stimuleert Trias wereldwijd de uitwisseling en samenwerking tussen landbouwers en ondernemers.

Mike en Michal verkopen als sponsoractie geschenkpakketten met fairtraide producten uit Ecuador. Die zijn verkrijgbaar via hun bedrijven CT Paramedics en Mighty Monday. Bestellen kan tot 13 november, de manden worden in december geleverd.