Michielsen Gebroeders heeft nog vol orderboek

Johan Michielsen krijgt het op de heupen van het volgenhouden negatieve economisch nieuws. “Daarmee versterken we enkel het gevoel dat het slecht gaat”, zegt hij. “We moeten ook positief durven denken. Wij hebben een orderboekje dat nog zeker een half jaar helemaal vol steekt.”

De twee bedrijven Michielsen Gebroeders en JM Bedrijfsgebouwen uit Hoogstraten zitten vooral in de metaalsector. Michielsen Gebroeders tekent de metaalconstructies uit, JM Bedrijfsgebouwen monteert ze. “Wij zijn voor 90% actief in de landbouwsector”, zegt zaakvoerder Johan Michielsen. “Wij zetten stallingen voor oa. varkens, koeien, runderen enz. Maar precies omdat de kwekers zo onder de indruk zijn van het negatieve economische nieuws voelen ook wij een geleidelijke terugslag. De investeerders aarzelen, durven geen initiatieven nemen.”

“Bovendien is de concurrentie bikkelhard. We moeten er alles op zetten om de contracten binnen te halen. Voorlopig lukken wij daar aardig in.”

Michielsen Gebroeders verzorgt ook zaag-en boorwerk, knip-, pons- en plooi-opdrachten. JM Bedrijfsgebouwen levert ook materialen voor doe-het-zelvers.

Johan Michielsen zette zijn firma in 1984 op. Hij krijgt sinds enkele tijd assistentie van zijn beide dochters, Sanne en Tine. De twee firma’s stellen vandaag zo’n 50 mensen tewerk.