De voorbije nacht is de vestiging in Heist-op-den-Berg van Michiels Tuinmachines & Outdoor Living het slachtoffer geworden van een inbraak. Op camerabeelden zijn maar liefst 8 daders te zien, die in totaal met 60 kettingzagen aan de haal gingen. “Aan hun manier van handelen te zien ging het om professionele bende”, zegt medezaakvoerder Kevin Michiels.

Wellicht met een voorhamer hebben ze aan de voorkant het veiligheidsglas verbrijzeld. “Ik vermoed dat ze zeker 7 of 8 keer hebben moeten slagen om een gat te maken”, vertelt Kevin Michiels. “Daarop hebben ze zich doelgericht begeven naar de wand met de Stihl-kettingzagen. Die zijn compact om mee te nemen, wegen een 5 tot 10 kilo.” De winkelwaarde van de buit bedraagt 31.000 euro.

De inbraak gebeurde rond 4 uur vannacht. Het alarm ging meteen af. Boven de zaak woont iemand en die heeft meteen de politie verwittigd. Maar tegen die ter plaatse was, waren de daders al verdwenen. “Op de beelden is te zien dat de daders vrij relax te werk gaan. Dat wijst er volgens mij op dat het om professionelen gaat”, aldus nog Kevin Michiels.

Net verzekering stopgezet
Naast Heist-op-den-Berg is er nog een 2de vestiging in Tremelo. “Daar werden we een 10-tal jaar geleden geconfronteerd met een inbraak. Het toeval wil dat we onlangs onze verzekeringen hebben herbekeken. Een maand geleden zetten we onze diefstalverzekering stop en legden we meer de nadruk op het gebouw omdat we al jaren een toch wel aanzienlijke premie betaalden voor diefstal. De wet van Murphy zeker. En nu? Morgen opnieuw beginnen.”

De eigenaars gooiden de beelden van de inbraak op Facebook in de hoop tips te verzamelen.