Michael De Cock is nieuwe voorzitter filmfestival MOOOV

michael de cockMichael De Cock is de nieuwe voorzitter van filmfestival MOOOV, met thuisbasis in Turnhout. Hij volgt minister van staat Jos Geysels op, die op 1 mei zijn mandaat neerlegt. Geysels vond het na 8 jaar tijd om het roer door te geven.

MOOOV heeft met Michael de Cock een voorzitter met een stevig palmares binnen diverse kunstdisciplines. Onderwerpen als diversiteit en multiculturaliteit die bij MOOOV een belangrijke plek hebben, zijn Michael De Cock ook genegen. MOOOV wil zich samen met de nieuwe voorzitter toekomstgericht blijven ontwikkelen en heeft daar het volste vertrouwen in. Michael De Cock werd verkozen voor een periode van drie jaar.

Het zijn drukke weken voor De Cock. Vorige week dinsdag werd hij door de raad van bestuur van de Koninklijke Vlaamse Schouwburg (KVS) benoemd als opvolger van directeur Jan Goossens. Hij was sinds 2006 directeur van ‘t Arsenaal in Mechelen en wordt in 2016 directeur van de KVS. Zaterdagavond won hij ook al de Boekenleeuw, de prijs voor het beste kinder- of jeugdboek in Vlaanderen, voor ‘Veldslag om een hart’, een herwerking van de bekende Griekse legende rond de oorlog van Troje.

Michael de Cock speelde diverse rollen op televisie, acteerde bij diverse gezelschappen en schreef zelf ook een tiental theaterteksten.

Filmfestival MOOOV loopt dit jaar van 21 april tot 5 mei met voorstellingen in Turnhout, Brugge, Genk, Sint-Niklaas, Lier, Roeselare, Koersel-Beringen en Dilbeek.