Een van de oudste en bekendste handelszaken uit de Kempen sluit weldra de deuren. Na 75 jaar komt een einde aan Meubelen Verhaegen uit Geel. “Het is een mooi verhaal geweest en we kunnen het in schoonheid afsluiten”, zeggen de huidige zaakvoerders Greetje Vanregemorter en Ann Verhaegen, de 3de generatie.

Meubelen Verhaegen behoort tot het meubilair van de stad Geel. Het waren de broers Frans en Jef Verhaegen die tijdens de Tweede Wereldoorlog een eigen meubelmakerij met winkel opstartten, toen al aan de Diestseweg. Begin jaren ’70 was er een eerste generatiewissel. In die periode werd de productie van eigen meubelen stopgezet, maar met onder meer de bekende Sinksen-Opendeurdagen vonden duizenden Kempenaars de weg.

Meubelen Verhaegen bouwde zijn klantenbestand uit tot ver buiten Geel en verruimde zijn aanbod. De oorspronkelijke winkelruimte van 400 vierkante meter werd uitgebreid tot de huidige 7.000 vierkante meter verspreid over 3 verdiepingen. Ook het personeelsbestand groeide.

Doorgepraat met ouders
“Enkele jaren geleden hebben we de toekomst van de zaak nog met onze ouders doorgepraat”, zegt Greetje Vanregemorter, die momenteel samen met haar nicht Ann Verhaegen aan het roer staat van de meubelzaak. “De opvolging bleek een bijzonder complexe zaak te worden. Bovendien drong een vernieuwing van het gebouw zich op. Wij hebben er daarom voor gekozen om in schoonheid te eindigen.”

“Omdat we die beslissing nog samen met onze ouders konden nemen, heeft ze voor ons toch een gulden randje”, voegt Ann Verhaegen daar aan toe. “Ook zij vonden dit de beste keuze. We zetten nu een punt achter een mooi verhaal dat we samen hebben geschreven. En we doen het met de glimlach.”

Momenteel loopt een uitverkoop met grote kortingen. Wanneer de deur precies op slot gaat, is nog niet duidelijk. “Zodra alles de deur uit is”, klinkt het. Wellicht wordt dat ergens begin volgende maand.