Metallo Chimique komt in nieuwe handen

metallo-chimiqueMetallo Chimique in Beerse maakt deel uit van de Metallum Group. De groep is een Europese metaal recycler en secundaire producent van non-ferro metalen uit schroot.

Geert Peeters, Chief Financial Officer van METALLO-CHIMIQUE NV, meldt Made in Kempen dat Towerbrook private equity (Londen/New York) sinds 29 augustus 2013 de nieuwe hoofdaandeelhouder is van Metallum Group. Towerbrook nam de aandelen over van Alpha private equity (Luxemburg/Parijs).

Onder Alpha private equity (Luxemburg/Parijs) is Metallo Chimique over de laatste vijf jaren dankzij diverse investeringen flink uitgebreid. Er kwam o.a. een nieuwe electrolyse, een uitbreiding van de gieterij en de tin/lood raffinaderij. Het management van Metallum Group kijkt er dan ook naar uit om samen met Towerbrook de komende jaren de sterktes van de onderneming verder uit te bouwen in een mondiale markt met significante groeimogelijkheden.

Metallo Chimique is binnen de groep de belangrijkste productievestiging en valoriseert koper, tin, lood en nikkel uit schrootmaterialen die wereldwijd worden aangekocht. Metallo Chimique heeft een unieke expertise en activa om schroot met een zeer lage non ferro inhoud en veel onzuiverheden te verwerken tot o.a. zuivere koper anodes, kathodes, tin en lood blokken. Metallo Chimique zelf zette vorig jaar meer dan €1 miljard euro om (+6% t.o.v. 2011). De investering in de gieterij zorgde voor een flinke extra tewerkstelling, zodat het bedrijf nu meer dan 400 werknemers telt.