Metallo Chimique heeft beste financieel team

De finance-afdeling van recyclagebedrijf Metallo Chimique in Beerse is gisteravond verkozen tot Best Finance Team of the Year in de categorie grote ondernemingen. De jaarlijkse verkiezing is een organisatie van Financial Media, uitgever van CFO Magazine, samen met Belfius. De awards gaan naar financedepartementen die door hun focus op efficiëntie en innovatie het bedrijfsmanagement een betere ondersteuning geeft in het nemen van strategische beslissingen.

Het financiële team bij Metallo kreeg de opportuniteit om een sleutelspeler te worden bij de intrede van een private equity-speler in het kapitaal van het bedrijf. “Het transformeerde van een afdeling waarin weinig vertrouwen heerste, naar één die werkelijk van belang is voor de business en mee het verschil maakt”, aldus het juryrapport. “Naast een transformatie van het rapporteringsgebeuren speelde het finance team een belangrijke rol bij de verkoop van een bedrijfstak en regelde het een herfinanciering van de Metallo Group.”

Nog meer winnaars
De verkiezing werd bijgewoond door 900 finance professionals. Voorzitter van de 22-koppige jury was Tom Bamelis, CFO van Ackermans & Van Haaren. De awards werden voor de 15de keer uitgereikt.

In de categorie KMO’s en social-profitoranisaties ging de award van Best Finance Team of the Year naar het O.L.Vrouwziekenhuis Aalst-Asse-Ninove. Verder waren er nog prijzen voor Incubaid, Alpro, Johnson Controls en Bpost.