Met Picturepark viseert Catena Company hele Benelux

catenaDe belangrijkste files van ondernemingen zijn vaak opgeborgen op de lokale schijven van de werknemers. Duizenden foto’s, filmpjes, ontwerpen en documenten steken in eindeloze mappenstructuren, aangevuld met varianten en lokale kopieën. Een kat vindt er vaak haar jongen niet meer in terug.

Doelgericht “digital asset management” (DAM) kan die files ordelijk bijeenhouden.  Zeker voor reclamebureaus,  drukkerijen of brandowners is dit evenwel een steeds grotere uitdaging. Met gespecialiseerde software kun je die dingen  aan. De Catena Company uit Turnhout heeft zich onlangs opgewerkt tot partner van het Zwitserse Picturepark. De Kempense onderneming gaat de DAM-software van Picturepark in de hele Benelux verkopen en integreren.

De Catena Company is een team van mensen die hun ervaring ten dienste stellen van de creatieve professionals.  “Wij bestaan ondertussen zes jaar en zijn een gezond groeiend bedrijf”, zegt Wim Becker. “Wij zijn actief op drie deelterreinen:  wij vormen een authorised trainingscenter voor oa. Apple en Adobe, wij geven advies op het vlak van hardware en de hele integratieproblematiek van mobiele toestellen en wij hebben ons opgewerkt tot specialisten in de automatisering van de creatieve workflow waaronder dus ook het digital asset management.”

Met de software van Picturepark zet de Catena Company een heel belangrijke stap voorwaarts. “Vooral omdat wij geloven in technologieën die hun waarde al bewezen hebben en werken met open standaarden. Klanten die de software van Picturepark integreren kunnen meteen een beroep doen op een technologie die onmiddellijk  heel erg functioneel is. Wij kunnen onze klanten in dit opzicht prima ondersteunen.”.

Wim Becker is ervan overtuigd dat de eenvoud van Picturepark in de komende maanden veel klanten zal overtuigen.

De Catena Company krijgt van Picturepark de rechten om de software te verdelen over de hele Benelux. “Wij krijgen de laatste maanden effectief voet aan de grond in Nederland. Dat sterkt ons in ons verhaal. Bovendien gaat het er ons om dat digital asset management vandaag niet langer meer een zaak is van enkel maar grote bedrijven. Ook KMO’s worden  er in toenemende mate mee geconfronteerd.”

Het Turnhoutse informaticabedrijf tekent vandaag voor een omzet van 1,6 miljoen euro.  Naast de vier actieve partners stelt de onderneming ook twee personeelsleden en verscheidene freelancers tewerk.