Bouwonderneming DCA uit Beerse heeft ABO Building Projects uit Bornem overgenomen. Vooral de strategische ligging was voor het Kempense bouwbedrijf belangrijk, want het wil zijn actieterrein verruimen naar Oost-Vlaanderen.

DCA is actief als bouw- en wegenbouwbedrijf en legt zich toe op openbare bouw- en infrastructuurwerken, zo ook op residentiële bouwprojecten. “We werkten de jongste 2 jaar al intensief samen met ABO Building”, zegt algemeen directeur Michiel Schellekens. “Eerst in gezamenlijke ontwikkelingsprojecten en daarna ook in uitvoering. Nu bundelen we de krachten.”

Bij ABO Building werkt een 30-tal mensen. De naam zal evenwel uit het straatbeeld verdwijnen, want de Bornemse site wordt een volwaardige DCA-vestiging.

Goed gelegen bij E19 en A12
Door de overname vergroot DCA zijn werkregio. “Naast bouwwerkzaamheden in de regio Antwerpen, Vlaams-Brabant en Limburg gaan we ons meer toeleggen op projecten in Oost-Vlaanderen”, aldus nog Michiel Schellekens. Doordat de regionale zetel in Bornem gunstig gelegen is, vlakbij de E19 en de A12, is het een prima uitvalsbasis.”

De extra vestiging speelt ook in het voordeel van de projectleiders. Die krijgen de mogelijkheid om te werken vanuit de hoofdvestiging in Beerse, de regionale kantoren in Aarschot en Bornem of een bijkantoor op het Eilandje in Antwerpen. “Zo spelen we in op de mobiliteitsproblematiek en kunnen we onze werven nog beter opvolgen”, benadrukt de algemeen directeur.

DCA geeft nog mee dat ze bijkomende overnames zeker niet uitsluiten. Het bedrijf heeft nu een 500-tal mensen in dienst en die werken een jaaromzet van 150 miljoen bij mekaar.