SPRDLUX EventsSPRDLUX Events uit Turnhout biedt sinds kort een innovatieve koffer aan om meetings, presentaties en andere conferenties effectiever en efficiënter te maken. Wat dacht je van een microfoon die je in het publiek kunt gooien, een toestelletje waarmee een deelnemer zijn input meteen op het grote scherm kan tonen en een confettipistool om een goed idee te vieren? Dat zit nu allemaal in 1 koffer die als ‘One man and a suitcase’ aan de man/vrouw wordt gebracht.

“Wij proberen vooruitstrevend te zijn op het vlak van meetingarchitectuur en design”, zegt Sarah Beyens van SPRDLUX Events. “We merken dat bedrijven meer en meer bewust worden van het feit dat meetings toch heel wat tijd in beslag nemen. Daar tegenover wordt een opbrengst verwacht. Met deze tools en gadgets kan een spreker zijn publiek veel actiever betrekken en interactief werken. En dus verhoogt ook de opbrengst van de bijeenkomst.”

Begeleiding inbegrepen
In de koffer steekt bijvoorbeeld een ‘Catch Box’, een draadloze microfoon in een zacht omhulsel om naar je toehoorders te gooien. Maar ook een votingsysteem om over een idee te stemmen, een ‘clickshare’ waarmee een deelnemer een aanvullende grafiek of foto van op zijn smartphone op het grote scherm kan toveren, een draadloze microfoon in de vorm van een collier onder andere speciaal voor vrouwelijke sprekers. In totaal gaat het om een tiental producten. “De koffer wordt te huur aangeboden en er komt iemand mee om te installeren en faciliteren”, vertelt Sarah Beyens. “In eigen land is het vooralsnog wat moeilijker, maar in het buitenland is er al flink wat belangstelling voor.”