EMDS uit Herentals beschikt sinds kort over het ISO 17020-label. Dat houdt in dat het bedrijf voortaan officieel gecertificeerd is om kalibraties te verrichten van weegapparatuur in betoncentrales. “Het was een heel avontuur om dat te behalen”, getuigt zaakvoerder Gino Dierckx.

Het bedrijf bestaat 9 jaar en staat in voor engineering, montage en service bij betoncentrales, landbouw en industrie. EMDS stelt 15 mensen te werk. Ruim 80% van de omzet wordt gerealiseerd binnen de sector van de betoncentrales. De klanten bevinden zich in hoofdzaak in een straal van 50 km rond Herentals.

Erkende keuring
“We doen al jaren controles op de weegapparatuur bij betoncentrales die de hoeveelheden zand, grind, cement en water afwegen”, vertelt Gino Dierckx. “In het verleden maakten we een rapport en overhandigden dat aan de directie. Maar binnen het keurmerk Benor kwam de eis dat dit zou gebeuren door een erkende keuringsinstantie. Dus hebben we heel het proces doorlopen om ons officieel te laten certificeren door Belac, de overheidsorganisatie die hiervoor verantwoordelijk is.”

EMDS is niet alleen gehouden om de kalibraties te verrichten, maar mag bij afwijkingen zelf ook de herstellingen uitvoeren. Het bedrijf zit nu 3 jaar op zijn huidige vestiging. Na de bouwvakantie beginnen uitbreidingswerkzaamheden waarbij het atelier in oppervlakte wordt verdubbeld van 650 naar 1.350 vierkante meter.