Met deze innovatie laad je je e-car weer vol op het festival

festivalDeze innovatie, die GR-technics uit Beerse en SolarPro uit Turnhout samen ontwikkelden, zal eigenaars van een elektrische wagen als muziek in de oren klinken. Op Open Bedrijvendag stelden ze in primeur hun ‘Charge your car’ voor, een mobiele laadlocatie waarmee ze vooral naar muziekfestivals en andere events willen trekken.

Zo’n Charge your car bestaat uit een 8,5m hoge led-lichtmast gekoppeld aan een stopcontact voor elektrische wagens. De installatie zelf wordt gevoed door een groot battery-pack, die op haar beurt stroom krijgt van een generator. Daardoor kan die volledig los van het elektriciteitsnet functioneren, bijvoorbeeld op tijdelijke parkings voor evenementen.

“Er zijn uitbreidbare opstellingen mogelijk, gaande van 4 tot 10 oplaadpunten”, zegt Joris Van Mechelen van SolarPro, een bedrijf dat ook vaste oplaadpunten voor elektrische auto’s installeert. “De installatie kan op een uur worden opgebouwd en past precies op 1 vrachtwagen”, gaat Gunter Roefs van GR-technics verder. Het bedrijf neemt de mobiele laadlocatie mee op in zijn verhuuraanbod en zal die binnenkort presenteren aan de grotere festivals in België en Nederland, genre Pukkelpop en Tomorrowland. Ook wordt in november deelgenomen aan de sectorbeurs Festivak in Mechelen.

“We creëerden dit omdat we geloven in de toekomst van de elektrische wagen”, aldus nog Gunter Roefs. “Onze oplossing draagt bij tot de vergroening van evenementen.”