Met Albert Heijn zit Shopping Park Olen helemaal vol

Nauwelijks één week na de officiële opening is de directie van de nieuwe supermarkt Albert Heijn in Olen biezonder tevreden. De toeloop was enorm. Met Albert Heijn zit het Shopping Park Olen nu helemaal vol. Het immoconcern Cordeel-Aertsen heeft daarmee een sterke prestatie neergezet. Niemand gaf het park van het vroegere Wooncentrum Van de Ven in 2008 nog eens kans.

Intervest heeft er allicht té vroeg de brui aan gegeven. De maatschappij slaagde er maar niet in om het Shopping Park Olen weer op gang te krijgen. Cordeel-Aertsen pakte de zaak helemaal anders aan. Na de intocht van Decathlon waren de 28.000 vierkante meter in enkele maanden tijd helemaal uitverkocht.

Met Albert Heijn zette het park de kers op de taart. Na Mol opende de Nederlandse supermarktketen zijn tweede vestiging in de Kempen. Het is meteen ook de grootste winkel in Vlaanderen tot nog toe, namelijk 1700 vierkante meter. Winkeldirecteur Nick Van Laethem wil het vooral hebben van scherpe prijzen, een persoonlijke service en het brede assortiment. Waarmee Albert Heijn zijn opgang in Vlaanderen verder zet. Tegen het einde van 2012 wil Albert Heijn al 20 winkels in Vlaanderen tellen.

Olen mag in dit opzicht best trots zijn. Nauwelijks vijf jaar na het drama van het Wooncentrum Van de Ven draait het Shopping Park nu op volle toeren. De globale tewerkstelling vandaag zelfs hoger dan in de topdagen van Van de Ven. Albert Heijn bood werk aan liefst 50 man.

In de supermarkt worden 17.000 verschillende producten aangeboden. Daarvan ook 10% Belgische. Door zijn uitstekende ligging aan de E313 zullen de winkels van Albert Heijn in Mol en Olen zonder twijfel commerciële magneten worden voor de Kempen.