Transportbedrijf Mermans – Vanhoudt uit Retie, dat vorig jaar werd overgenomen door Van Moer Logistics, gaat op 2 mei van start met een nachthub op het industrieterrein Hoge Mouw in Arendonk. Containers uit het hinterland worden er overdag verzameld en ’s nachts naar de Antwerpse haven gebracht. Aanleiding hiervoor zijn de files richting de Scheldestad.

Voor de nachthub huurt Mermans – Vanhoudt een terrein van anderhalve hectare op de Hoge Mouw, waar voorheen Marshalls was gevestigd. “We starten ermee vanwege de congestieproblemen rond Antwerpen”, zegt Koen Vanden Abbeele, die vanuit de Van Moer Group is gedetacheerd als operations manager bij Mermans – Vanhoudt. “Met ons containervervoer zijn we vooral actief op de E34-as. We gaan nu overdag de containers verzamelen in Arendonk en op fileluwe momenten – lees: ’s nachts – naar Antwerpen brengen, naar terminals die ’s nachts open zijn. Omgekeerd worden dan containers mee terug naar Arendonk gebracht.” De transporteur stelt het terrein in Arendonk ook open voor andere vervoerbedrijven.

20 nieuwe trekkers
De transporten vanuit de nachthub zullen deels gebeuren met nieuwe trekkers. Deze week worden bij het bedrijf de laatste van 20 nieuwe trekkers Scania geleverd, een vervangingsinvestering. Ze rijden niet langer in de rode kleuren van Mermans – Vanhoudt maar in het blauw van Van Moer Logistics. “Er is geopteerd om alle afdelingen binnen het bedrijf te verzamelen onder de branding van Van Moer Logistics”, legt Vanden Abbeele uit. “Op termijn zal dat gelden voor alle vrachtwagens.” In september vorig jaar werd het Kempense bedrijf overgenomen door de transporteur uit Zwijndrecht.

Naast de containerafdeling verzorgt Mermans – Vanhoudt ook het vervoer van bouwmaterialen, uitzonderlijk vervoer en is er een koerierdienst. Het heeft daarvoor 60 trekkers en een 150-tal opleggers ter beschikking.