De firma Merk-kleding van zaakvoerder Leon Boelens uit Retie is door de rechtbank in Kortrijk vrijgesproken. De rechter oordeelde dat het niet bewezen is dat er namaak werd verkocht in een pop-upzaak in Brugge.

Begin 2015 postte een klant een foto op Facebook die hij net had gekocht in een pop-upwinkel van Boelens in Brugge. Volgens de koper was het geen originele Superdry-trui omdat de S sterk leek op een L, waardoor het dus Luperdry werd. Het bericht werd veelvuldig gedeeld en becommentarieerd op social media en wat later stond de politie aan de deur, gevolgd door de Economische Inspectie. De zaak ging 2 dagen dicht. “Intussen hadden we een dagomzet van 100.000 euro gemist en kwamen we negatief in het nieuws”, aldus Boelens.

De zaakvoerder benadrukt dat hij al sinds begin jaren ’90 outletverkopen van bekende merken organiseert in België en Nederland en dat hij nooit dergelijke problemen had. Hij overweegt nu een schadeclaim tegenover de FOD Economie, ook al omdat sinds het voorval er een omzetdaling is in zijn vaste winkel in Retie (foto). Die is recent verkocht aan Lidl en zal op termijn de deuren sluiten.