Mer Doors vreest neergang van bouwmarkt

Ze hebben samen al vele jaren ervaring in het plaatsen van deuren, poorten en hekwerk. Zoon Steven Menten is enkele maanden geleden met Mer Doors vanuit Retie een heel eigen traject gaan volgen ten aanzien van vader Menten met Mer Industrial. Automatisering is een van de richtinggevende opties.

Mer Industrial oriënteerde zich voornamelijk naar bedrijven. Mer Doors gaat het concreet ook bij de particulieren zoeken. “Maar ik moet toegeven dat het vandaag niet makkelijk is”, zegt Steven Menten. “De economische crisis is duidelijk voelbaar. De bouwmarkt in de Kempen krijgt het moeilijk.”

Mer Doors prijst zich dan ook gelukkig dat voorlopig op 90% service kan gedraaid worden. “Wij zorgen voor het onderhoud van destijds door Mer Industrial geplaatste deuren en poorten”, zegt Steven Menten. “Daar hebben we voorlopig onze beide handen mee vol.” Mer Doors draait voorlopig op het engagement van Steven zelf en van een aantal zelfstandige onderaannemers.

Hoe het in de toekomst moet is nog niet duidelijk. “Ik vrees dat we binnen afzienbare tijd net als in Nederland geconfronteerd zullen worden met een daling van de immobiliënmarkt. Dan zal voor extra problemen zorgen.”

Mer Doors is door een Duitse en een Italiaanse leverancier gesolliciteerd om een samenwerkingsakkoord op te zetten. “Ik zie dat wel zitten maar ik aarzel toch. Beide bedrijven stellen voorwaarden. Zo zouden wij zwaar moeten investeren in mensen, prospectie en beurzen. Dat zie ik voorlopig nog niet zitten.”