Melis Events uit Dessel investeert in meer dan 50 nieuwe tenten voor het verhuuraanbod. Het gaat om zogenaamde stretchtenten. Die bestaan uit elastische doeken die worden opgespannen en waaronder houten palen worden gezet. “De tenten kunnen alle vormen aannemen en zijn zeer populair”, weet Werner Melis.

“Vroeger moest elk feest in een mooie witte tent met een porseleinen servies. Tegenwoordig wil iedereen in een wei op botten stro gaan zitten. Wij gaan uiteraard mee in die tendens. Naar de stretchtenten is de jongste jaren erg veel vraag vanuit de markt, hoewel ze in een duurdere prijsklasse vallen.”

“Er is uiteraard niets mis met de degelijkheid van een witte kadertent. Voor veel grote evenementen blijft dit een gangbaar model. Maar voor huwelijksfeesten, recepties en tuinfeesten is de stretchtent een mooi alternatief. Flexibel neer te zetten, makkelijk moduleerbaar en mooi om naar te kijken.”

Verkoop tweedehands
De nieuwe tenten komen vanaf januari in allerlei afmetingen, tussen 25 en 600 vierkante meter. Tegelijk met de investering organiseert Melis Events komend weekend een verkoop van een 50-tal tweedehandse tenten: spantenten, alu-tenten en pagodetenten. “Ze worden uit het assortiment genomen omdat de verhuur niet zo goed loopt, omdat ze te zwaar zijn om telkens te monteren en demonteren, enz.”, aldus nog Werner Melis. De verkoop vindt van vrijdag tot zondag plaats op de terreinen van Graspop in Dessel.

Melis Events heeft in totaal een 150-tal tenten in het assortiment. Bij de tentenverhuur zijn 6 vaste arbeiders en een bediende betrokken. In totaal werken bij Melis Events 22 mensen in vaste dienst. Het bedrijf is met de tentenverhuur actief in heel België en Nederland.