Melis Events breidt uit met springkastelen

melis eventsMelis Events uit Dessel, vooral bekend als cateraar op grote events, breidt zijn activiteiten uit en begeeft zich op de markt van de springkastelen. Onder de naam De Spingprins presenteert het bedrijf zes types springkastelen en een reuzestormbaan.

Dirk Melis: “Melis Events evolueert steeds meer naar een groep van bedrijfsactiviteiten die nauw met elkaar verbonden zijn. Tot op vandaag stuurden we klanten voor een springkasteel altijd door naar collega’s. Maar klanten zijn steeds meer op zoek naar voordelige allround formules: alles bestellen bij één bedrijf. De mama’s en papa’s hebben steeds minder tijd om feestjes te organiseren en met 10 verschillende leveranciers te onderhandelen, zeker in een markt waar de prijsverschillen steeds kleiner worden. Als bedrijf willen we daarom onze klanten de optie bieden om voortaan ook hun springkasteel bij ons te bestellen.”

Regionale ambities
De Springprins zal zich voornamelijk concentreren op Dessel, Retie, Balen, Mol, Turnhout, Geel en Kasterlee. Dirk Melis: “Een springkasteel huren blijft een lokaal gebeuren. Je kan ze bij ons komen afhalen en brengen, zo kan je transportkosten uitsparen.”

Naast catering is Melis Events ook actief als tentenverhuurder en verhuurder van tafels, stoelen, bestek en ander eventmateriaal. Stilaan groeit het bedrijf ook naar een groothandel waarbij het andere ondernemers wil laten profiteren van de goede prijzen die het bedrijf kan onderhandelen bij bijvoorbeeld snackproducenten. Het Desselse bedrijf heeft een 20-tal vaste medewerkers, maar dat aantal kan ter gelegenheid van events fors oplopen.