Meiboomviering voor nieuwbouw Vanhout.pro

Meiboomviering_Vanhout.proVanhout.pro (Turnhout), een het bedrijf dat instaat voor bouw- en interieurprojecten, had onlangs een goede reden om een feestje te bouwen.  Nadat het hoogste punt van het nieuwe kantoorgebouw aan de Everdongenlaan afgelopen maand werd bereikt, was het tijd voor de meiboomviering.

Het succes van het bedrijf zorgde er voor dat door de jaren heen de beschikbare kantoorruimte te klein was geworden. Een belangrijke keuze drong zich op: renovatie of nieuwbouw? “We hebben uiteindelijk voluit gekozen voor de toekomst”, zegt Marc Bernaerts, CEO. “Dankzij dit nieuwbouwproject zullen onze kantoren op gebied van verluchting, verwarming en koeling, verlichting, energie- en waterverbruik ruimschoots voldoen aan de normering die vanaf 2021 de standaard zal zijn voor elk nieuwbouwproject. Bovendien kunnen we alle technische nieuwigheden integreren zoals betonkernactivering en LED-verlichting.”

Om de uitstraling van het vorige gebouw niet verloren te laten gaan, werd er gekozen voor een innovatief ontwerp van een jong en beloftevol architectenbureau: LV architecten, met kantoor in Wuustwezel en Antwerpen. In zijn toelichting schetste architect Luk Vorsselmans, hoe het beeld van de buitengevel ontstond in zijn brein. “Het vorige gebouw had een sterk architectuurbeeld en was eigenlijk te mooi om af te breken. We hebben daarom de gevels van het bestaande gebouw in ongelijke stroken verticaal doorgesneden, om beurt een strook van die gevel laten staan en de volgende strook opgetild tot op het niveau van de vroegere dakrand. De open gekomen vakken in de gevel van het gelijkvloers hebben we ingevuld met strak gelijmd metselwerk, alsook de niet opgevulde vakken op de verdieping. Zo ontstaat een schitterend gevelbeeld “puntje-puntje“ dat technisch gezien een huzarenstukje was om het gerealiseerd te krijgen, maar tot mijn plezier tot op de millimeter juist werd uitgevoerd. Wij vinden het bijzonder aangenaam om samen te mogen werken met mensen zoals Vanhout.pro die kwaliteit hoog in het vaandel dragen”, aldus Vorsselmans.

In november 2013 werd er gestart met de ontmanteling en de afbraak. In februari 2014 werd de eerste steen gelegd. De ingebruikname van het nieuwe kantoor staat gepland voor november 2014.