Bouwbedrijf Meha uit Westerlo heeft Dakwerken Van Loy, ook uit Westerlo, overgenomen. Via een relatie hadden zaakvoerders Chris Menten en Peter Printems vernomen dat het te koop stond en dakwerken hadden ze nog niet in hun portefeuille. Met de 6 medewerkers van Van Loy erbij komt het totaal op een 35-tal mensen.

Het gaat hard voor Meha. In 2013 werd het bouwbedrijf opgericht nadat er eerst een periode was als projectontwikkelaar zonder eigen personeel. “We zijn dan zelf beginnen bouwen, eerst voor onze eigen projecten maar tegenwoordig ook voor andere projectontwikkelaars en privé-eigenaars”, doet Chris Menten het verhaal. Dat is onder andere het geval voor Matexi, Danneels, Heylen Bouw, enz. “We bouwen zowel ruwbouw tot sleutel op de deur, zo goed als allemaal nieuwbouw.”

Planning zelf in handen
Meha heeft buiten het plaatsen van ramen alle bouwdisciplines onder eigen dak: ruwbouw, ventilatie, sanitair, elektriciteit en nu dus ook dakwerken en houtskeletbouw. “Het voordeel is dat we onze planning volledig in eigen handen hebben”, aldus nog Chris Menten.

De naam Dakwerken Van Loy blijft voorlopig verder bestaan omdat die een bekende naam is in de sector. De 6 medewerkers worden geïntegreerd binnen Meha.

Meha is gevestigd aan Goorakker in Westerlo maar heeft verhuisplannen, al zijn die nog niet concreet. “We hebben het voormalige pand van ’t Profijtelijk Boeksken aan de Zandberg in Westerlo gekocht. Daar willen we op termijn met onze kantoren naartoe. We zijn nu de plannen aan het bekijken met de architect.”