Mega-order voor Kempense schrijnwerkerij

ATA residence palace kopieVorige week starte Schrijnwerkerij ATA aan één van haar grootste opdrachten: het bedrijf uit Arendonk zal het binnenschrijnwerk van Résidence Palace voorzien.

De Résidence Palace wordt gerenoveerd en uitgebreid zodat de Europese Raad er haar intrek kan nemen. Vanaf dan zullen ook de bijeenkomsten van de Europese staats- en regeringsleiders en de Europese raden  er plaatsvinden.  Aan het bestaande en beschermde gebouw van Résidence Palace wordt een urn-vormige constructie toegevoegd van 12 verdiepingen en 54.000 m², omgeven door een glazen kubus.

Het “Ei van Van Rompuy” is een onderdeel van de vernieuwing van het Résidence Palace. Het is de volkse benaming van de urn-vormige constructie, dat een onderdeel van de nieuwe hoofdzetel van de Europese Raad wordt.  ATA, een onderdeel van de B&R Group, zal voor dit project een 2000-tal houten binnendeuren en ramen, evenals een groot aantal massief eiken raamtabletten leveren en plaatsen. Zowel brandwerende, akoestische, inbraak-werende deuren en/of een combinatie hiervan worden geplaatst.