Tijdens het weekend van 6 en 7 juli opent Carwash Planet in Turnhout officieel de deuren. Met een wasstraat van 70m, een capaciteit tot 120 auto’s per uur en 30 overdekte plaatsen om te stofzuigen en matten te reinigen is het woord ‘mega’ hier wel op zijn plaats. Zaakvoerders zijn Annick Van Winkel en Glenn Haverals, die een zeer korte wachttijd garanderen.

De 2 zochten lang naar een geschikte locatie en vonden die aan de Muizenvenstraat in Turnhout, vlakbij het containerpark, winkelcentra en de industriezone. Want ook bedrijfswagens behoren nadrukkelijk tot het potentieel. De infrastructuur telt heel wat innovatieve snufjes en is voorzien van zachte textielborstels en ledverlichting. “De wasprogramma’s zijn bijzonder uitgebreid”, benadrukt Glenn Haverals. Daarnaast zijn er ook 4 doe-het-zelf wasboxen.

Carwash Planet zet in op duurzaamheid. Regenwater wordt opgevangen en gezuiverd tot osmosewater. 93% van het gebruikte water wordt hergebruikt dankzij een watermanagementsysteem. “We kiezen bewust voor groene stroom, ledverlichting en biologisch afbreekbare producten”, vertelt Annick Van Winckel. “Zelfs onze stofzuigers verbruiken alleen stroom wanneer ze echt gebruikt worden.”

Autowellness
In hetzelfde gebouw is Ichiban Car Detailing ondergebracht. “Pure wellness voor je auto”, zegt Glenn Haverals. “Het is een professionele autobehandeling voor elke auto. Na een sessie car detailing ziet je auto er echt als nieuw uit. En met de glascoating van Ceramic Pro hebben we een topproduct in huis dat de laklaag van je auto met verschillende beschermende lagen omhult.”

Woensdag 5 en donderdag 6 juli is iedereen welkom voor een gratis wasbeurt. “Dan testen we de installaties uit. Hoe meer mensen komen, hoe beter we die kunnen afstellen”, aldus nog Annick Van Winckel. Zodra alles operationeel is, zijn in de carwash 6 mensen aan de slag.