Vanaf vandaag is het platform Aanradersuitmeerhout.be online. Initiatiefnemers zijn de lokale ondernemers Gunther Swerts (Grip Graphics) en Yves Maerschalck (pxlbox). Ze bieden alle Meerhoutse handelaars een gratis bedrijfspagina aan. “We willen de handelaars dichter bij mekaar brengen”, zegt Gunther Swerts, die instond voor het concept en grafische gedeelte terwijl zijn collega zich ontfermde over het programmeerwerk.

Sinds 3 jaar bestaat de Facebook-pagina Aanraders van Meerhout. Lokale handelaars kunnen voor een zachte prijs berichten laten posten op de gemeenschappelijke pagina. “In de plaats dat elke zaak zijn eigen Facebook-pagina heeft, bieden wij een collectieve pagina. Die heeft een veel groter bereik”, legt Gunther Swerts uit. “In ons geval gaat het om een bereik van 6.000 tot 7.000 per week.”

Ook andere gemeenten
Na Meerhout volgden Geel, Mol en Balen maar intussen werkten de initiatiefnemers aan de portaalsite Aanradersuitdekempen.be, waarbij Meerhout nu als eerste wordt gelanceerd. De komende maanden volgen de andere gemeenten. Het concept blijft hetzelfde: elke handelaar krijgt een gratis bedrijfspagina waar hij zijn zaak voor kan stellen en openingsuren meedelen.

“Betalend wordt het wanneer je je ook laat promoten als Aanrader”, leggen de initiatiefnemers uit. “Dan geniet je van nog meer voordelen zoals een planningstool om Facebook-berichten te plannen, filmpjes op sociale media, enz. Later komen er functionaliteiten bij zoals een activiteitenkalender en een reservatiemodule. We willen onze website meer profileren als een verzameling van tools waarmee de handelaar aan de slag kan en willen niet de zoveelste advertentiewebsite zijn.”

Aanradersuitmeerhout.be start met een 70-tal bedrijfspagina’s.