Koffiebar Den Doktoor, die vorig jaar werd geopend door de zussen Greet en Els Vandervoort, wordt ook een plek waar je coaching kunt volgen. De uitbaters sloten daarvoor een samenwerking met de organisatie Werk met Zin, die er vrijdag 19 januari een eerste Coffee & Coach organiseert. Coach van dienst is Bieke Vermeulen uit Eindhout.

“Veel mensen ervaren nog altijd een drempel om een beroep te doen op een coach”, zegt loopbaancoach Bieke Vermeulen, die al 2 jaar werkt voor Werk met Zin. “Daarom werden de kennismakingssessies Coffee en Coach in het leven geroepen. Dit concept laat ons toe om in een sfeervol en gezellig kader een eerste kennismakingsgesprek te houden.”

Win-win
Greet en Els Vandervoort openden vorig voorjaar hun koffiebar in de vroegere praktijkruimte van hun vader, een huisarts, aan de Gasthuisstraat in Meerhout. Ze kleedden die aan met een oude apotheekkast, originele pillendoosjes en stripverhalen over dokters. Wanneer ze de vraag kregen om deel te nemen aan Coffee en Coach, twijfelden ze niet: “We staan altijd open voor nieuwe en creatieve ideeën en dit is een win-win voor iedereen. We bieden onze klanten een meerwaarde, terwijl de coaches en de deelnemers hier bij ons elkaar beter leren kennen tijdens een rustig gesprek met een kop koffie.”

Op de consultatiemomenten is een coach zo’n 2 uur te vinden in de bar. Geïnteresseerden kunnen dan vrijblijvend mee aan tafel schuiven. Bij Den Doktoor is dat van 10 tot 12 uur. Later dit jaar volgen nog meer sessies.