MediMoveNagels, glas en doorns zijn voortaan geen obstakel meer bij het fietsen. Met een Tannus-fietsband rij je nooit meer lek. MediMove, het bedrijf van Sven Wilms uit Meerhout, start vanaf vandaag met de verkoop en distributie van deze Britse innovatie. De onderneming heeft de licentie op zak voor de Benelux en Frankrijk.

“Ik bezoek geregeld internationale beurzen en kwam de banden tegen”, vertelt Wilms, die ook eigenaar is van de BodyMove-fitnesszaken in Meerhout, Geel en Herselt. “We hebben zelf de banden een half jaar getest en inderdaad: ze gaan niet stuk. Via de fabrikant geven we een garantie voor 15.000 km.”

De Tannus-band werd ontwikkeld in Groot-Brittannië en is gemaakt uit kunststof. Geen binnen- en buitenband meer maar een band met een volle kern. De fabrikant belooft een goede elasticiteit en grip op de weg. Ze zijn zowel beschikbaar voor de gewone fiets als voor sportfietsen en in verschillende – ook hippe – kleuren en maten.

Wielerteams
Sven Wilms ziet verschillende markten, zeker ook het wielerpeloton. “Het zal niet makkelijk zijn om wielrenners en wielerteams te overtuigen, maar er zijn wel degelijk voordelen. De rolweerstand ligt 2% hoger maar daarnaast hoeft een renner zich niet bezig te houden met eventueel lekrijden. Dat geeft een mentaal voordeel.” Benieuwd wanneer de eerste exemplaren opduiken in Parijs-Roubaix.

Daarnaast wil hij zich richten op de particuliere markt via online-verkoop en fietswinkels, en wil hij focussen op grotere projecten. De postbodes van bpost geeft hij als voorbeeld.

Voor de sales en marketing werkt MediMove samen met het Limburgse bureau reShuffle. De prijs voor de particulier ligt tussen € 69,99 tot € 79,99 per band.