Media Noord Raamfolies uit Hoogstraten is eens te meer gevraagd om een bijdrage te leveren aan een langspeelfilm, deze keer aan Het Tweede Gelaat, de nieuwe van Jan Verheyen. De bedrijfsnaam van de 2-manszaak prijkt op de aftiteling tussen namen als Essers en de Regie Der Gebouwen.

De nieuwe prent is de 3de Vycke en Verstuyft-film van Jan Verheyen. Het interieur van het politiekantoor van commissaris Vyncke werd in Antwerpen van nul opgebouwd. Het team van decorbouwer Toon Mariën zorgde voor de volledige aankleding en opnieuw deden ze een beroep op Media Noord Raamfolies om een lichtwerende glasfolie op de buitenramen van het commissariaat te plakken.

“Dit op vraag van de technische ploeg”, zegt zaakvoerder Peter Van Dijck. “We werkten al diverse keren samen, onder andere voor de Belgische en Nederlandse Loft-films, van regisseur Erik Van Looy. Onze specifieke lichtwerende folie zorgt voor een zeer sterke lichtfiltering, wat ervoor zorgt dat alle losse beelden met dezelfde lichtintensiteit kunnen worden gemonteerd. Ook al heeft deze folie er maar twee weken gehangen, hij wordt door ons telkens afgewerkt alsof die er jaren moet blijven hangen.”

Ook echt kantoor
De werkzaamheden voor Het Tweede Gelaat dateren van een jaar geleden. Begin dit jaar plakte Media Noord opnieuw een politiekantoor voor een nieuwe VTM-serie, die pas volgend jaar op tv te zien zal zijn. Maar ook echte politiekantoren horen tot de klantenkring van het Kempense bedrijf. Zo plakten ze recent nog een explosiewerende folie en zandstraalfolie bij het politiekantoor van Mechelen.