Donderdagavond weten wie zich voor een jaar De Slimste Mens ter Wereld mag noemen. Het meest bekeken programma van Vier leent tegelijk zijn naam aan de grootste vergaderzaal in het nieuwe hoofdkantoor van SBS Belgium, het moederbedrijf achter Vier en Vijf. Media Noord Raamfolies uit Hoogstraten mocht de bijzondere folie op het venster plakken.

SBS Belgium verhuisde van aan de Ring in Zaventem naar de voormalige kantoren van Woestijnvis. De hoge en brede glazen scheidingswanden tussen de kantoren werden uitgerust met een inkijkwerende en privacy verhogende glasfolie, met het effect van gematteerd glas.

Kaskraker
De vergaderzalen kregen allemaal een originele naam. Zo is er niet alleen de Komen Eten meeting room, maar uiteraard mocht ook de kaskraker De Slimste Mens ter Wereld niet ontbreken. Met gemiddeld 1,17 miljoen kijkers blijft het programma records breken. Niet onterecht dat ook het logo van de Slimste Mens geplaatst werd op de glazen deur van de grootste vergaderzaal. Zaakvoerder Peter Van Dijck van Media Noord: “Het logo werd gedigitaliseerd en uitgesneden uit zandstraalfolie. Deze folie zorgt voor de nodige privacy in de zaal, al was een andere goede reden dat er niet meer tegen de zeer heldere deur wordt gelopen.”

Ook de buren van Humo en Woestijnvis kregen eerder al deze Kempense glasfolie op hun vensters. Deze week levert Media Noord trouwens opnieuw een nepspiegel voor verborgen cameraopnames voor een nieuw Woestijnvis-programma dat begin volgend jaar wordt opgenomen.