Media Noord blindeert opnieuw kloppend hart van Europese Raad

Media Noord en G7Op 4 en 5 juni komt de G7 (de zeven rijkste industrielanden) bijeen in Brussel.  De bijeenkomst vervangt een G8 vergadering in Sotsji, waar ook Rusland bij aanwezig zou zijn.  Amerikaans President Barack Obama bezoekt hiervoor opnieuw Brussel.  Net zoals bij zijn vorig bezoek aan Brussel doet de Europese Raad beroep op Media Noord Raamfolies uit Hoogstraten om de ramen van het Justus Lipsius gebouw te blinderen voor de buitenwereld.

Last minute wijzigingen

Maandagmorgen stonden de glasfolieplaatsers voor dag en dauw in Brussel present om opnieuw dezelfde ramen te voorzien van hun privacyverhogende glasfolie. Enkele ramen waren al voorzien van folie, toen het bericht binnen kwam dat niet de ramen van het atrium, maar wel de ramen van het kloppende hart van de Europese Raad met spoed dienden bekleefd te worden.

Peter Van Dijck van Media Noord Raamfolies: “We waren al een dikke week geleden stand by gevraagd. De verantwoordelijken van Heijmans, verantwoordelijk voor het facility management van de gebouwen van de Europese Raad, worden ook altijd op het laatste moment geïnformeerd. Bij zo’n G7 Top veranderen de plannen van de (voornamelijk Amerikaanse) veiligheidsdiensten van dag tot dag en zelfs van uur tot uur. Voor het weekend was gezegd de ramen van het atrium opnieuw te bekleven, zoals bij het vorig bezoek van Obama. Maandagmorgen vroeg werd dan beslist het glas op enkele cruciale plaatsen te blinderen. Er waren heel wat nationale, en vooral internationale veiligheidsmensen in het gebouw en we moesten op verschillende verdiepingen in verschillende ruimtes en zalen zijn. Telkens een verhuis van al het materiaal van verdieping naar verdieping. Maar met meer dan twintig jaar foliekleefervaring in onze vingers moeten ze van verder als Amerika komen om ons te doen stressen,” lacht Peter.