Medewerkers van ’t Gerief kiezen massaal voor de fiets

134 medewerkers op een totaal van ruim 300 van ’t Gerief verplaatst zich sinds kort met de fiets naar het werk. Het dienstenchequebedrijf met hoofdkantoor in Herentals startte via het Pendelfonds van de Vlaamse overheid een Fietsplan waarbij medewerkers goedkoop een fiets konden aankopen. “We willen onze mensen motiveren meer te bewegen, wat dan weer resulteert in een betere gezondheid”, zegt directeur Hans Bouwen.

“Ik wist dat het project succes ging hebben, maar dit overtreft alle verwachtingen”, aldus Hans Bouwen. “134 medewerkers kochten een fiets, die bovendien 4 jaar gratis wordt onderhouden en verzekerd is, inclusief pechverhelping. Alle medewerkers die de keuze maken om met de fiets of te voet naar het werk te gaan, ontvangen een verhoogde verplaatsingsvergoeding. We hebben dus heel wat troeven op tafel gegooid om onze medewerkers nog meer in beweging te krijgen.”

Ziektecijfers gedaald
De rode draad doorheen het personeelsbeleid van ’t Gerief is welzijn. “We zijn ervan overtuigd dat wanneer medewerkers zich goed voelen bij ons bedrijf en gezond zijn, zij hun job langer kunnen volhouden en ze minder vaak afwezig zijn. Dat is niet alleen fijn voor onze medewerkers maar ook een belangrijk voordeel voor onze klanten. En het werkt. Sinds de start van het project zijn onze ziektecijfers gedaald.”

Bij ’t Gerief werken de meeste huishoudhulpen en strijksters in hun eigen gemeente of dicht erbij. “Het was dus een logische stap voor ons om de medewerkers maximaal te motiveren om te voet of per fiets naar het werk te gaan”, aldus nog Hans Bouwen.