RoscoHet Mechelse Rosco, al meer dan 40 jaar zowel fabrikant als leverancier van maatoplossingen voor de afwerking van woningen en utiliteitsbouw, heeft een extra filiaal geopend in Westerlo. Hiermee wil het zijn klanten beter te bedienen.

Rosco heeft in Mechelen een eigen productieafdeling en heeft een assortiment dat een volwaardige oplossing biedt voor bouw- en renovatieprojecten. “Maar er is het drukke verkeer op de weg. Vaak wordt pas op het laatste moment beslist waar de vakman/handelaar naartoe moet en welke producten ze nodig hebben. Om dan in Mechelen te raken, is niet altijd zo evident”, zegt het bedrijf. “Daarom hebben we beslist om uit te breiden. Momenteel zijn we al in heel het land actief en op termijn is het de bedoeling nog meer verkooppunten te hebben.” Het nieuwe filiaal in Westerlo bevindt zich in de KMO-zone aan Moestoemaatheide.

Complete gamma
De nieuwe Kempense winkel wordt druk bezocht. “We bieden er het volledige Rosco-gamma aan met profielen, bewegingsvoegen, hoekbeschermers, lijmen en bouwchemie, tegeldragers, klokputten, doucheboards, douchegoten, wellness, gereedschap… noem maar op en zowel in Mechelen als in Westerlo hebben we het. Daarnaast bieden we ook onze eigen Rosco-producten zoals de kaders, de matten en kwaliteitdeksels/vloerluiken, en onze unieke Rosco-bouwplaat met een dichte kern uit XPS.” Vaklui en handelaars kunnen dus Rosco-producten afhalen in Mechelen en in Westerlo. De technische ondersteuning in Westerlo gebeurt door Geert Spruyt.

Rosco kijkt ook over de grenzen. “Er is een uitbreiding richting Italië. De firma Profilitec kwam met de vraag of ze onze Rosco-producten (kaders, matten, deksels, douchegoten en bouwplaten) kon verdelen en wij zijn daar graag op ingegaan.”