MCS overgenomen door sectorgenoot

Logo MCSDe loon- poederlakkerij Metal Coating Systems (MCS) nv uit Turnhout maakt voortaan deel uit van Van Gils Holding bvba uit Wuustwezel.   De aandeelhouders van beide partijen hebben hierover een overeenkomst bereikt.

Van Gils Holding bestaat uit Van Gils Coating-Wuustwezel  en  Van Gils Coating-Hoeselt.   Zij zijn een groeiend familiebedrijf met meer dan 35 jaar ervaring in oppervlaktebehandeling van staal. Met de vestiging in Wuustwezel  zijn ze sinds 2005 gestaag  gegroeid.  In 2008 werden ook al alle aandelen van de firma Decorad nv uit Hoeselt  overgenomen en omgeturnd tot Van Gils Coating Hoeselt nv.  Samen hadden ze  in 2013 een jaaromzet van  2,5 miljoen euro.   In deze 2 vestigingen is men gespecialiseerd in het stralen, metalliseren, fosfateren en poedercoaten van staal.

Onlangs werd dus bij deze groep het loonlakbedrijf Metal Coating Systems nv toegevoegd.  Van Gils Holding  nam de aandelen van  één van de eigenaars,   Herman Deege,  over waardoor zij nu de hoofdaandeelhouder worden.  Een minderheidsaandeel blijft in het bezit van de huidige zaakvoerder, Ludo Appels.   MCS werd opgericht in 1996 en is sindsdien actief in het poedercoaten van aluminium producten.  Zij waren ook de allereerste aluminium- looncoater die het  “Qualicoat – label”  behaalden met een chroomvrije chemische voorbehandeling.  Qualicoat is een internationaal kwaliteitslabel voor gelakt aluminium voor architectuur toepassingen.   De zaakvoerder van MCS heeft zelf ook 32 jaar ervaring in het chemisch voorbehandelen en poedercoaten van aluminium.    MCS draait een  jaaromzet van  1,5 miljoen euro . De dagdagelijkse leiding van de vestiging in Turnhout blijft ook na deze overname in handen van de huidige zaakvoerder.

De visie van Van Gils Holding bestaat er in om met meerdere gespecialiseerde  en  complementaire vestigingen in de oppervlaktebehandeling een uniek concept te bieden in de Benelux.  Voor alle mogelijke toepassingen van poedercoating op staal of aluminium kan de groep nu de meest geschikte  techniek aanbieden.   Daarbij zijn klantgerichtheid, gedrevenheid, efficiëntie en optimale kwaliteitsbewaking  de basiswaarden die worden nagestreefd.  De  knowhow  van het voltallige management en personeel van de 3 vestigingen  dragen hiertoe bij en staan ook garant voor een continu verbeterproces in productie en bedrijfsvoering.

Met deze overname staat Van Gils Holding klaar om een belangrijke rol te spelen in  de snel evoluerende  sector van de oppervlaktebehandeling.   Met name de eisen van de klant m.b.t.  flexibiliteit, kwaliteit, steeds kortere levertermijnen,  maar ook duurzaamheid van het geleverde eindproduct,  nemen alleen maar toe . Daarnaast zijn ook de technologische ontwikkelingen en de steeds strenger wordende Europese milieuregelgeving de uitdagingen bij uitstek.   Het management van Van Gils Holding ziet de toekomst gunstig  tegemoet en zal ook zijn overeenstemmende visie vertalen in  een uiterst positief beleid in zijn bedrijfsvoering.