MCLS Holding herbergt MCLS en dynamoo.biz

dynamoo_biz_-_webDe Antwerpse ondernemer Patrick Moens en André Weening, de commercieel directeur van MCLS, hebben via de nieuw opgezette holding MCLS Holding, met vestigingsplaats in Lier, MCLS uit Schoten overgenomen. Zij verwierven de meerderheid van de aandelen. Beiden zullen als tandem het bedrijf leiden. Stichter en voormalig topman van MCLS Frans Hendrickx draagt de leiding van het direct marketingbedrijf over. Patrick Moens was al zaakvoerder van het Lierse dynamoo.biz dat ondermeer kmo-insider uitgeeft.

MCLS staat voor Management Consulting & Listbroking Services en werd opgestart in 1990. Het richt zich tot bedrijven uit alle sectoren die rechtstreeks verkopen aan consumenten (B2C) en hiervoor allerlei direct marketingmethodes gebruiken zoals mailings, telemarketing, emailings, internetacties en bijsluiters. Het efficiënt vinden en bereiken van de juiste klantengroep om maximale respons te creëren staat hierbij centraal. “Elk bedrijf is voortdurend op zoek naar nieuwe klanten. Daarbij komt het erop aan onze mogelijkheden zo kwalitatief mogelijk in te zetten, zodat een zo hoog mogelijke respons wordt bereikt”, aldus Frans Hendrickx, voormalig CEO van MCLS. Het direct marketingbedrijf heeft ook oog voor ‘dataquality’. Via verscheidene methoden wordt de klanteninformatie up-to-date gehouden, zodat klanten en prospects alleen die informatie ontvangen gericht op hun interesse. Nederland en België vormen de belangrijkste markt voor MCLS.

Patrick Moens en André Weening zien MCLS en dynamoo.biz in de deal als twee gezonde zusterbedrijven, die gezamenlijk onder één dak zullen uitgroeien. De synergie tussen beide bedrijven biedt uitzicht op een verruimde dienstverlening langs beide kanten en op een grotere kostenefficiëntie. De competenties van MCLS kunnen ingezet worden bij dynamooklanten die ook rechtstreeks naar consumenten toe werken. De klanten van MCLS kunnen eveneens gebruik maken van de dienstverlening van dynamoo.biz, zoals copywriting bij mailings, grafische opmaak, drukwerk van folders & mailings, verzending en de productie van e-mailings + landingspagina’s.

Om de synergie optimaal te benutten, verhuist MCLS tegen 1 september 2013 naar de kantoren van de dynamoo groep aan de Lintsesteenweg 69 in Lier. Daar komen de twee bedrijven samen onder één dak te zitten. “dynamoo.biz is sinds de start in 2002 altijd voluit gegaan voor een persoonlijke benadering, begeleiding en opvolging van haar klanten. Voor MCLS is dat ook het geval. De twee bedrijven blijven ieder hun eigen traject volgen, maar zullen samenwerken waar het kan”, legt Patrick Moens uit. “Beide bedrijven beschikken over een competent team van medewerkers die met kennis van zaken en met passie voor hun werk ten dienste staan van de klanten. Dat was tot nu toe het geval en dat zal ook in de toekomst zo blijven”, vult André Weening aan.

Het managementduo aan het hoofd van MCLS kan in ieder geval blijven rekenen op de kennis en ervaring van Frans Hendrickx. Hij blijft nog minstens 2,5 jaar meewerken aan de verdere toekomst van het direct marketingbedrijf. Als ambassadeur en medebeslisser zal hij zich vanuit zijn grote expertise vooral toeleggen op het uitdenken van nieuwe innovatieve trajecten voor het bedrijf. Bij MCLS werken vier mensen, bij dynamoo.biz nog eens tien.