Op het dak van eventdrukkerij Maxevent in Mol liggen sinds kort 183 zonnepanelen. Ze leveren een capaciteit van 45.000 KWh. “In principe hebben we hiermee genoeg vermogen om volledig autonoom te werken”, zegt zaakvoerder Wim Houtmeyers.

Maxevent investeert jaarlijks in nieuwe machines voor het bedrukken van textiel, polsbandjes, drukwerk, allerlei promomateriaal en gadgets. Wim Houtmeyers: “Meer ‘in house’ werken, met meer machines, betekent natuurlijk meer nood aan elektriciteitsvermogen. We vonden het daarom hét moment om van ons eigen dak een bron van energie te maken en daarom lieten we een hele rij zonnepanelen installeren. Op piekmomenten hebben we de volledige capaciteit nodig, op andere momenten gaat de overschot op het net.”

Drukste periode
Maxevent werkt voor festivalorganisatoren, eventbureaus, marketingdiensten maar ook voor scholen, vzw’s, jeugdbewegingen en sportclubs. De drukste periode bij het bedrijf, van maart tot augustus, valt ook net samen met die van de meeste zonneschijn. “Het besef dat we al onze opdrachten zullen verwezenlijken met onze eigen energie, geeft ons hele team een boost. En nu duimen dat de zon in januari al ferm begint te schijnen”, aldus nog Wim Houtmeyers.

Bij Maxevent werken 8 mensen in vaste dienst, op drukke momenten aangevuld met tijdelijke werkkrachten.