Maxevent lanceert een reeks nieuwe polsbandjes

maxeventEventprinting bedrijf Maxevent uit Mol lanceert in het nieuwe seizoen 5 nieuwe polsbandjes. Het gaat zowel om een milieuvriendelijk PET-bandje, als om een bandje in kunstleder en souvenirbandjes.

Zaakvoerder Wim Houtmeyers: “Festivalorganisatoren doen moeite om hun ecologische voetafdruk te verkleinen. Zo vroegen ze ons steeds vaker naar milieuvriendelijke alternatieven voor polsbandjes. Polsbandjes moeten personaliseerbaar, onscheurbaar en sterk zijn. We zijn daarom beginnen testen met natuurlijke producten zoals bamboe en katoen, maar die bleken ongeschikt. Het printen op PET-textiel gaf wel een goed resultaat.”

Tegemoet aan vraag
PET-stof is milieuvriendelijker dan polyester of satijn. Bij de fabricage van PET komen minder schadelijke stoffen vrij en er wordt ook minder energie en water bij gebruikt. Bovendien kunnen PET-materialen makkelijker worden gerecycleerd. “In alle eerlijkheid: deze hebben we niet zelf ontwikkeld en bedrukken we niet zelf, maar dat gebeurt bij de fabrikant in het Verre Oosten. We vonden het belangrijk om ze op te nemen in ons assortiment om tegemoet te komen aan de vraag van de eventorganisatoren.”

Wel een eigen ontwikkeling zijn de nieuwe polybandjes en ze worden ook in eigen huis geproduceerd. “Ze vormen een alternatief voor de plastic bandjes, die op events bijvoorbeeld worden gebruikt voor de crew en de pers. In tegenstelling tot plastic kan je deze mooi in full-colour bedrukken”, aldus de zaakvoerder. Die kondigt ook een nieuw bandje in kunstleder en souvenirbandjes aan.