Maurice Engelen verlaat SonicAngel

maurice engelenDe wegen van de stichters Bart Becks en Maurice Engelen lopen uit elkaar bij SonicAngel. Engelen bevestigt het bericht dat hij opstapt als gedelegeerd bestuurder en bestuurder bij SonicAngel, maar hij wil geen commentaar kwijt. Bronnen binnen SonicAngel bevestigen dat hij het niet langer pikt dat zijn vennoot van het eerste uur alle verantwoordelijkheden naar hem doorschuift, terwijl de Limburger zo goed als onzichtbaar is en het bedrijf niet aanstuurt zoals afgesproken.

SonicAngel zag het licht in 2009. Bart Becks zou volgens afspraak het bedrijf leiden en Engelen zou het creatieve aspect voor zijn rekening nemen. Het bedrijf wilde als promotor en begeleider van beloftevolle muziekartiesten een alternatief bieden voor de traditionele platenmaatschappijen. Ook fans werden bij de opstart betrokken via crowdfunding.

Bij SonicAngel is de laatste maanden de ene na de andere medewerker al dan niet vrijwillig opgestapt. Op de payroll staan nog drie medewerkers. Ooit waren dat er vijftien. Bart Becks zelf wilde naar eigen zeggen tegen eind 2011 wereldwijd vijftig vaste medewerkers en honderd freelancers in dienst hebben.

Ook veelzeggend zijn uitspraken van Becks over kantoren in Singapore en Los Angeles, maar ook in Europa. Becks geeft nu voor het eerst toe dat die kantoren niet blijken te bestaan. De beoogde omzet blijft uit. Ook is er geen sprake van de tientallen artiesten die men wilde bereiken in diverse landen. Met Tom Dice en Aïris nam SonicAngel recent nog deel aan het Eurosongfestival.