Mauquoy voorziet speciale medailles bij troonswissel

Koningsmedaille_Filip_Mathilde_Goud-canvas-282De nakende troonswissel in ons land inspireert ook heel wat bedrijven tot speciale creaties. Zo biedt Mauquoy uit Grobbendonk een speciale reeks medailles aan. “De vraag naar koningsgerelateerde producten is erg hoog bij speciale gebeurtenissen zoals deze”, weet marketingmanager Joachim Maes. “Wij voorzien 1 250 gouden medailles en ook nog 7 500 zilveren stuks. Ze beelden Albert & Paola af of ons toekomstig koningspaar Filip & Mathilde.” De medailles worden op ambachtelijke wijze geproduceerd in de productie-afdeling in Grobbendonk. “We bieden niet enkel medailles aan, maar ook andere producten zoals bv. vlaggen en pins met de Belgische driekleur. We zijn nu ook volop bezig met adverteren en deze advertenties zullen de komende dagen verschijnen in kranten en magazines. We zetten voor de eerste maal ook hoog in op internet marketing.”

Mauquoy bestaat sinds 1875 en is met deze speciale uitgave niet aan zijn proefstuk toe. “We proberen bij elke speciale gebeurtenis in het koningshuis iets speciaals te organiseren”, vertelt Maes. “Meestal is dit de uitgave van een speciale medaille. Zo zijn er in het verleden onder andere acties gebeurd bij het overlijden van koning Boudewijn, de kroning van koning Albert, toen prins Filip senator werd, toen Filip en Mathilde verloofd waren en bij het huwelijk van Filip en Mathilde.”

Naast medailles maakt Mauquoy ook officiële eretekens, awards, naamplaten, stempels, pins, badges, en zijn ze specialist in hoogtechnologische graveerwerken. De eretekens worden inderdaad gebruikt bij officiële gelegenheden. Het Kempense bedrijf stelt 35 mensen te werk en realiseerde in 2012 een omzet van 4,5 miljoen euro.