Mauquoy lanceert M-QUBE

M-QUBE-glasschervenM-QUBE is een eigen lijn van trofeeën of geschenken in plexi(glas) die Mauquoy uit Grobbendonk ontwikkeld heeft. Daarbij worden binnen in de plexi telkens één of meerdere objecten ingegoten, die dan als aandenken of cadeau kunnen gegeven worden. M-QUBE is er voor iedereen die op zoek is naar iets origineels om mensen te bedanken, te motiveren of om een bepaalde gebeurtenis te herdenken.

“Aan elk stuk hebben we een eigen naam of thema gegeven”, zegt marketingcoördinator Geert Mesdagh van Mauquoy. “Die naam is direct of indirect gelinkt aan het object dat ingegoten is.” De mogelijkheden aan ingegoten objecten gaan zeer breed, van een kleine witte pluim tot glasscherven en knikkers.

Mauquoy werd al in 1875 opgericht. De groep bestaat uit bedrijven als Mauquoy Engraving Company, Mauquoy Medal Company en Graveur Beerts. Terwijl Mauquoy Medal Company gespecialiseerd is in het ontwerpen en maken van medailles op maat, pins, eretekens en awards,  heeft Mauquoy Engraving Company zich op haar beurt toegespitst op allerhande graveerwerken (lasergravure, industriële gravure en vlakgravure) met als belangrijkste productgroepen naamplaten, stempels en clichés. Sinds 1972 zijn beide bedrijven gevestigd in Grobbendonk. Het verkooppunt Mauquoy-Graveur Beerts bevindt zich in Antwerpen. Naast het eigen atelier in Grobbendonk is er ook nog een werkplaats in Menen (West-Vlaanderen). Het Mauquoyteam bestaat uit 28 werknemers.