Ter afsluiting van zijn jaarlijkse ZOOmertrainingen organiseert Catena Company uit Turnhout dit jaar voor het eerst een Masterclass. Die vindt plaats op 31 augustus en brengt Vlaams creatief toptalent samen. “Deze mensen zijn gevraagde sprekers in het buitenland, maar bij ons weten heeft niemand al het idee gehad hen samen te brengen voor een creatief publiek in Vlaanderen”, zegt Eddy Smets van Catena Company.

“4 jaar geleden vatten we het idee op om tijdens de rustige zomermaanden mensen training te laten volgen”, legt Eddy Smets uit. “Samen met de ZOO Antwerpen ontwikkelden we een concept om op een ludieke manier en in een ontspannende sfeer creatieve trainingen te organiseren. Met succes. Mensen vragen ons in het voorjaar al wanneer welke opleidingen staan geprogrammeerd zodat ze in functie hiervan hun vakantie kunnen plannen.”

Wow-momenten
“Creatievelingen zijn steeds op zoek naar wow-momenten die hen inspireren in hun dagelijks werk. Van daaruit ontstond ook ons idee om de creatieve trainingen deze zomer af te sluiten met een Masterclass”, vult Geerte Verbraeken, trainingscoördinator bij Catena Company, aan.

Aan de slag met opdrachten
De line-up voor 31 augustus bestaat uit NME Photography, bestaande uit Nicolas Goossens en Marie-Eveline De Mey, Wes Nijssen, Pieters Boels, Tim Van den Broeck en Ellie Van den Brande. Dit creatief talent toont niet enkel waar zij inspiratie uit putten, maar vooral hoe zij aan de slag gaan met de opdrachten die ze krijgen: van moodboards tot de effectieve uitvoering. De Masterclass vindt plaats in Designcenter De Winkelhaak in Antwerpen.