norbert beckVolgend weekend is de Duitse designer Norbert Beck te gast bij Master Meubel in Turnhout. Hij geeft er drie sessies waarin hij een toelichting geeft bij zijn ontwerpen. Eén daarvan richt zich in het bijzonder tot designers en (interieur)architecten.

Norbert Beck richtte in 1988 zijn eigen designstudio op. Sinds 1997 werkt hij samen met fabrikant Rolf Benz, wat resulteerde in een aantal bekroonde klassiekers zoals de AMO, de MIO en de RB50 sofa’s.

Het Turnhoutse Master Meubel verdeelt al veel jaren de meubelen van Rolf Benz en dus ook van Norbert Beck. “We proberen te tonen hoe je kan genieten van het heerlijke comfort van een Rolf Benz, ook in strakkere en minimalistische designomgevingen. Om die vernieuwende samenwerking in de verf te zetten, nodigen we de ontwerper uit in onze showroom”, klinkt het bij het bedrijf.

Samenwerken met grote merken
Zowel zaterdag 14 als zondag 15 maart, telkens om 11 uur, vertelt Beck over zijn ervaringen in het ontwerpen van designmeubelen en het samenwerken met grote merken. Op de extra sessie zaterdag om 16 uur voor professionelen gaat hij dieper in op zijn designvisie en de evolutie van zijn ontwerpen. Na de sessie is er mogelijkheid tot vragen stellen. De sessies zijn gratis maar inschrijven is verplicht.

Master Meubel focust op exclusief en kwalitatief designmeubilair en heeft naast een grote showroom een meubelmakerij, spuiterij, stoffeerderij en een atelier voor raamdecoratie. In totaal werken er 40 mensen.