Martens Hout wordt partner van FSC België

Martens HoutHoutinvoerder en -handel Martens Hout met hoofdzetel in Schoten en vestigingen in Turnhout en Leuven werd zopas partner van FSC België.

Martens Hout behaalde reeds in 1998  haar FSC-certificaat en kan hiermee bij de pioniers op vlak van FSC gecertificeerd hout worden gerekend. Het FSC-keurmerk wordt bij Martens sindsdien hoog in het vaandel gedragen.

 Zakendoen met een hart van hout is goed voor de natuur.
 “Hout is een schitterende grondstof, die onuitputtelijk is op voorwaarde dat het bos op een verantwoorde manier wordt beheerd”, zegt Eric Martens. “En boscertificering is het middel bij uitstek waarmee het bosbeheer, de houtinvoer en de houthandel hun verantwoordelijkheden op mekaar kunnen afstemmen.”

Vraag neemt toe
Martens Hout maakt er een punt van om klanten te informeren en te adviseren over de fundamentele milieuvriendelijkheid van gecertificeerd hout. Via de samenwerking met FSC België willen ze dit nog verder uitbouwen en versterken.
“De vraag naar FSC gecertificeerde houtproducten blijft toenemen, maar wat even hard nodig is, zijn gemotiveerde houthandelaars om het verhaal én het product ook bij de klant te krijgen”, zegt Bart Holvoet, directeur FSC België.

Vanuit de hoofdzetel van Martens Hout in Schoten worden ook de vestigingen in Turnhout en Leuven aangestuurd. Martens beschikt reeds over een ruim aanbod FSC gecertificeerd hout en andere houtproducten, die dankzij hun netwerk vlot beschikbaar zijn zowel voor professionele, openbare als particuliere klanten.