Martens Evenementen uit Hoogstraten gaat het komende seizoen naar de markt met 2 nieuwe spantenten in het gamma. “Afgelopen jaar hebben we een paar keer een project gemist omdat we geen tenten meer hadden en dat is natuurlijk wel jammer”, geeft zaakvoerder Nick Martens als verklaring. De investering vertegenwoordigt een bedrag van zo’n 50.000 euro.

Nick Martens kocht in 2005 met zijn spaarcenten zijn eerste tentjes en startte meteen na school zijn eigen bedrijf. De voorbije jaren is Martens Evenementen uitgegroeid tot een volwaardige toeleverancier voor de evenementensector. “Onze markt zijn de kleinere festivals, de buurtfeesten, de fuiven en feesten van jeugdbewegingen en de kermissen in een straal van zo’n 30 km rond Hoogstraten”, vat de zaakvoerder samen. “In het seizoen staan onze tenten elk weekend wel ergens anders.”

Blikvanger
“Met de 2 nieuwe festivaltenten willen we onze klanten een eyecatcher bezorgen. De print is toch wel bijzonder, naar een idee van onze zeilmaker.” De tenten zijn respectievelijk 15x40m en 20x50m en kunnen worden aangepast naargelang de nood van de organisator. “Jaarlijks investeren we voor ongeveer hetzelfde bedrag. Vorige winter waren dat bijvoorbeeld kadertenten. We zijn door de jaren heen gestaag gegroeid. De investeringen gebeurden telkens als een voorzichtige Kempense ondernemer.”

Martens Evenementen heeft naast de zaakvoerder 4 vaste medewerkers in dienst.